НОВИНИ

Архиепископът на Абуджа (Нигерия) кардинал Онайекан заяви, че емиграцията не е решение на проблемите, а правителствата трябва да правят повече за да задържат младите нигерийци в страната.

Той направи това изявление (което противоречи на призивите на папа Франциск - Европа да приеме колкото се може повече мигранти) на конференция по трафика на хора, оганизирана от Каритас интернейшънал и Папския съвет за пасторска грижа за мигрантите. „Трафикът на човешки същества, изглежда ще увеличи още повече количеството на фрустрираните хора, които не могат да свързват двата края. Разбирате ли, те завършват обучението си в университета и започват да се мотаят по улиците за 3, 4, 5 и 6 години, без работа и ставаш на 3- - 31 години без бъдеще, и е много трудно да бъдеш спокоен“, казва кардиналът.
Той призова нигерийското правителство да положи повече усилия за да задържи младите нигерийци в страната. Да се емигрира в чужбина не е решение, защото може да доведе онези, които го направят, до дори още по-лоша ситуация – в сравнение с тази, която са оставили в родината си.
Вероятно, кардиналъте прав да се тревожи за Нигерия и Африка, но…
• Мнозинството от мигрантите, дошли в Европа от Африка, не само че не са завършили университети, а са почти или изцяло неграмотни, да не говорим за да завършили висше образование. Много от тях нямат и никаква трудова квалификация и професионален опит.
• В самата Европа, нивото на безрботните младежи е много висока и това бе официално признато от президента на ЕК Юнкер в неговата реч за Състоявието на Съюза. Пристигналите от Африка мигранти, ще трябва да се „състезават“ с европейските младежи за всяко работно място…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас