НОВИНИ

Оказва се, че не само в България държавата дава повече пари на мигрантите (по думите на премиера Борисов – 600 евро на човек на месец). Подобна е ситуацията и в Австрия.

Оказва се, че във време, когато много провинциите на страната въвеждат все по-стриктни мерки за икономии, вкл. и намаляват заплатите, „намирането“ на пари за бежанците (мигрантите – бел.ред.) е безпроблемно.
„Във Виена (т.е. държавата – бел.ред.) игнорират, колко нечестна е сегашната система“, заявява Рйнхолд Лопатка, председател на Австрийската партия на свободата. Той дава пример с фермерите: „Един фермер, който е работил здраво през целия си живот, сега получава 620 евро пенсия и неговите деца трябва да го издържат. В същото време, на всеки един търсещ убежище са гарантирани 837.60 евро, въпреки че те никога не са плащали за нашата социална система“.

Ако правителствата на страните от ЕС (в случая - на Австрия, а и на България) дават повече за мигрантите, отколкото за собствените си граждани, то основателен е въпросът - за кого са загрижени в по-голяма степен собствените ни политици...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас