НОВИНИ

Лидерът на Групата на християнските профсъюзи (тя е част от Австриската профсъюзна федерация) в общината във Виена Томас Раш счита, че безплатното пътуване за бежанци (т.е. – на мигранти – бел.ред.) в градския транспорт е абсурдно, защото даже ще попречи на интегрирането им в австрийското общество.

„Ние нямаме нищо против всяка необходима помощ за нещастните бежанци, но това (безплатното пътуване – бел.ред.) което градът (т.е. – общината – бел.ред.) иска да направи безплатно в допълнение към жилището, храната и осигуровките, а също и всички останали услуги, това е абсурд“, казва Раш.
Според него, така интегрирането на бежанците ще стане дори още по-трудно и само ще се „направи усуга“ на опонентите на политиката на управата на Виена. (Естествено, отново те са определени като „десни“ – бел.ред.) „Само десните групи могат наистина да са доволни от такива действия“, заявява синдикалистът.
В групата на Групата на християнските профсъюзи са убедени, че вместо това е много по-добре бежанците да бъдат наемани на работа срещу символичното заплащане от 1 евро на час или в значими дейности в некомерсиални дейности, стига това да не води до освобождаването на местни работнии. Точно от тази част на изявленията на Раш става ясно, че безплатното ползване на градския транспорт е за всички мигранти, защото получилите статута на бежанци имат достъп до пазара на труда – срещу съответното заплащане.
Питал ли се е някой, как този въпрос е уреден в България? Отговорът е с едно от заглавията в българските медии на 15 септември 2016 г. – „Омбудсманът Мая Манолова обеща съдействие на деца-бежанци за безплатен градски транспорт“ (агенция Фокус)…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас