НОВИНИ

Използвай брадва, не – нож. Сега ще отидеш в Рая“ е част от гнусните текстови съобщения разменени между дижхадиста, нападнал хората във влака в Германия и „агента“ на „Ислямска Държава“ (ИД)
Указанията получени от „бежанеца“ джихадист, който нападна хора пътуващи във влак в Бавария през юли са давани директно от Сирия.

След скорошните арести в Германия на някои предполагаеми членове на ИД, министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер коментира, че хората са „ръководени от далече“.
От дистанция са ръководени не само те, а и джихадистите от Ансбах и Вюрцбург - и Мохамед Далиил, който взриви бомба пред ресторант, и Риаз Хан Ахмадзай, който нападна хората във влака са разменяли текстови съобщение непосредствено преди атаките.
И за двете атаки ИД пое отговорност, а директната връзка между извършителите и терористичната организация се проучва. Установено е, че 17-годишният Риаз е поддържал контакт чрез „чат“ с лице в Сирия. А, ето какво са си „говорили“, когато цивилните граждани са нападнати.
Джихадистът от ИД: "С какво оръжие смяташ да убиваш?"

Риаз A.: "C нож или брадва. "

Джихадистът от ИД: "Братко, не е ли по-добре да се заложи на всички с една кола?"

Риаз A:. "Аз не мога да карам."

Джихадистът от ИД: "Трябва да се научиш." (за трябва е използвана повелителна форма!)

Риаз A:. "Ще иска много време."

Джихадистът от ИД: "Да, ама жертвите ще бъдат много повече."

Риаз A:. "Искам да отида Рая същата тази нощ"

Вечерта на 18 юли - деня на нападението, Риаз А. и неговият ръководител отново говорят (чрез чат) в 18:34 часа.

Риаз A:. "Братко изпращам ти едно мое видео. Днес ще направя един атентат в Германия с брадва."

Няколко минути по-късно Риаз A. изпраща видео на агенцията за пропаганда на ИД, в което е заснет да казва: "Аз съм един боец на Аллах и на Ислямска Държава. Ще ви убия с ножа си и ще отрежа главите ви с брадва. Така иска, Аллах."

След получаването на записа, водещият от ИД се свързва с него и го „нахоква“.

Джихадистът от ИД: „Не с нож, ударяй с брадвата. Ако успеш да завършиш атаката, по Божията воля, Ислямска Държава ще „поеме отговорност“."

Риаз A: „Моли се да стана мъченик. Чакам влака сега."

След няколко минути Риаз A. се качва във влака и започва да ударя пътниците с брадва и нож. Минути по-късно пише (докладва) на своя събеседник: „Започнах“.

Джихадистът от ИД: „Сега заслужи Рая."

Няколко минути по-късно Риаз А. е убит от полицията.


(Текстът на съобщенията е от оригинал на „Il Giornale“)

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас