НОВИНИ

В материалът има визуални материали, които не са подходящи за всяка възраст!

На гръцкия остров Хиос се е стигнало до сблъсъци между полиция, т. нар. „мигранти“ и местните жители, които са изразили гнева си от пренаселения център за мигранти.

Полицията е използвала сълзотворен газ срещу протестиращите, а напрежението в „горещата точка“ за мигранти се е увеличило същата нощ, когато в Германия имаше бой между мигранти и местни. Тези събития – СТРАННО СЪВПАДАТ – и с напрежението в столичния квартал „Овча купел“.
Недоволните местни жители са протестирали срещу увеличеното ниво на престъпност и са изразили недоволството си от начина, по който гръцкото правителство се справя с т. нар. „мигрантска криза“, който практически е довел до настаняването на острова на три пъти повече хора, отколкото е капацитетът на лагера.
Жителите на Хиос са разгневени от увеличаващият се брой дребни престъпления, за които се предполага, че са извършени от мигрантите и са поискали властит да депортират незабавно 3 500 от настанените на острова лица.
Срещу разгневените 800 човека властите са разположили полиция за борба с масовите безредици, чиято задача е била ДА ДЪРЖИ гърците ДАЛЕЧЕ от двата лагера. По неофициална информация групата протестиращи е била от около 150 човека!
Когато протестиращите са се опитали да пробият полицейския кордон, за да стигнат до лагерите срещу тях е използван сълзотворен газ. Хората са скандирали анти-мигрантски лозунги и са пеели НАЦИОНАЛНИЯТ ХИМН на Гърция. (Явно и тук имаме дежурната теза, че подобни прояви могат да ТРАВМИРАТ избягалите от насилието и войната, за които властите се грижат по никакъв начин да не разберат, че много хора в Европа изобщо не ги искат в родните си страни!).
Според съобщение на полицията четирима доброволци и мигрант също са били задържани вечерта.
Някои от „мигрантите“ са „отговорили“ на протестиращите с ХВЪРЛЯНЕ НА КАМЪНИ – няма съобщения да са били санкционирани, за сълзотворен газ и дума да не става. Т.е. ситуацията е „вербално насилие“ срещу „физическо насилие“ и „политически коректно“ поведение на властите/полицията.

Журналистите съобщават, че в протестите са участвали и „Голдън Даун“ (определяна като крайно-дясна и неонацистка) и поне един от тях е пострадал при сблъсъци с протестиращите – как точно е „политически некоректно“ да се съобщава. Според информация от социални медии (вкл. лица, твърдящи, че са роднини на засегнатите) нападнатите не са един, а няколко, а нападателите са „фашисти“ от „Голдън Даун“.
По-рано тази седмица, т.нар. „мигранти“ са протестирали срещу условията на живот и са подпалили матраци (плащани от същите тези протестиращи; информация да са санкционирани по някакъв начин, разбира се – няма!). След импровизираня „лагерен огън“ от матраци, е имало и тупаник между сенегалци и алжирци.
Местните жители подготвят още една демонстрация този уикенд.
Само тази година през маршрута Турция-Гърция, на острова, чието население е около 52 хил.( по данни към 2011 г.) са пристигнали 32 292 лица (по данни на ООН). Агенцията за бежанците на ООН съобщава, че все още 3 316 мигранти са в приемните лагери на острова, което е с 1 000 повече от капацитета им. Е, сега се пита на кого да вярваме? На местните, които искат депортирането на 3 500 лица или на ООН според което в лагерите ОБЩА са 3 316 лица?!? (Местните медии съобщават, че капацитетът на лагерите е надвишен три пъти, а и се очакват нови пристигащи).
Според последните информации, островът – който някога беше атрактивна туристическа дестинация - може да бъде принуден да приеме още миграционни и бежански центрове за обработка, въпреки че правителството признава „опасно експлозивен климат“.
Истината – колкото и да не ни е приятна – е че, без значение къде се намират самоопределящите се като „гости на Меркел“ навсякъде предизвикват едни и същи проблеми и се държат по един и същи начин, който явно много европейски граждани не приемат за нормален.

БЪЛГАРИЯ

 

ФРАНЦИЯ

Тези факти, Брюксел и европейският политически естаблишмънт предпочитат да не забелязват и вместо „да скръцнат със зъби“ и да обяснят на „гостите на Меркел“, че напр. в нашите градове не могат да пикаят и се*ат във фонтаните и градския транспорт – интересно колко от тях си го позволят по родните места – те предпочитат да обвиняват възмутените и недоволните в „расизъм“, „ксенофобия“, „ислямофобия“ и дори „нацизъм“. А, ако се бръкне в родословието на „вождове“ в Брюксел човек наистина може да намери доста „нацизъм“ и то автентичен.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас