НОВИНИ

Кметът на френския град Кале, където се намира т. нар. „Джунгла“ твърди, че е изобщо не е питана за плана за предислоциране на „мигрантите“ и обвини правителството на Оланд, че е поставило местните власти пред вършен факт.

Наташа Боучард има в предвид плана на министъра на вътрешните работи за демонтиране на „Джунглата“ и презаселването на лицата –според някои информации, вече над 10 000 – които са се самонастанили там из Франция.
“Аз намирам техния метод по-скоро за неубедителен. Щеше да бъде хубаво, ако някой беше попитал за нашето мнение“, коментира тя за „Le Parisien“, цитирана от „Експрес“.
Според нея, демонтирането на лагера – чиято печална слава, заради насилието и нападенията на самонастанилите се в него продължава да расте – няма да намали напрежението в Кале. По думите й, планът е позакъснял, а Франция трябва да предприеме „твърда позиция“.
„Ние, искаме от кметовете да приемат мигрантите на Кале, но те не са миграните на Кале – те са на Оланд и Казньов!“, казва още Боучард, кято смята, че правителството на Оланд „няма контрол“ върху т. нар. „мигрантска криза“.
Кметът на Кале изразява и своето неудоволствие от факта, че градът перманентно е представян в лоша светлина в медиите, заради изстъпленията на „жителите“ на „Джунглата“ и допълва, че разрушаването на лагера няма да направи града „свободен“ от мигранти за една нощ, още повече, че някои от лицата живеещи в т. нар. „неофициални части“ (самият лагер е НЕЗАКОНЕН!) не са включени във въпросния план за презаселване.
„Фактът, че хората продължават да говорят, че планът за презаселване ще доведе до „мини Кале-та“ наистина ме дразни. Аз отказвам да оставя хората да „злоупотребяват“ с името на града ми“, казва още тя.
Идеята на „хората на Оланд“ е лицата, които са подали искане за бежански статут или за търсене на убежище да бъдат изпратени в други приемни центрове, а останалите да бъдат преместени в „официалните части“, които няма да бъдат разрушени. Капацитетът на тези части е общо 2 000 – 1 500 места в център с контейнери менажиран от държавата и 500 места в убежище за жени; предстои и изграждането на подслон за изолирани непълнолетни.
Т.е. от Кале трябва да бъдат презаселени около 8 000 лица, но … НО повечето от намиращите се в града не искат да стоят във Франция и просто използват географското му разположение – близо до Великобритания и Евротунел – за да стигнат по какъвто и да е начин на острова, популярен сред т. нар. „мигранти“ със щедрите социални привилегии и помощи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас