НОВИНИ

Документ на неправителствената организация “Oxfam Intermó“, критикува Испания, че не е спазила обещанията си да помогне с т. нар. „бежанска криза“.

В озаглавения „Испания се проввали в отговора на световната бежанска криза“ документ – т.е. една страна, а вероятно и другите от ЕС трябва да се оправят със световен проблем, докато другите от света ясно казват, че „бежанци не приемаме“, за т. нар. „мигранти“ изобщо и дума не се отваря – се отбелязва, че Испания е ВЗЕЛА само 1% от около 16 000 „бежанци“ договорени според плана на ЕС за преразпределение.
„Испания е много далече от изпълнение на своите обещания“ пише в Доклада, който отбелязва, че в страната са презаселени 201 от „обещаните“ 15 888 човека.
От неправителствената организация отбелязват още, че страната е сред 20-те водещи икономики в света и твърди, че НЕ Й ЛИПСВАТ ресурси – т.е. неправителствена организация, която не е специализирана в икономиката и финансите дава оценка на икономическото състояние и възможности на страната – и допълва, че явно става въпрос за „липса на политическа воля“ за решаване на т. нар. „бежанска криза“.
Подобно на доста други документи – на неправителствени организации, които често получават вдобро финансиране, за да работят по тези проблеми – и тук се говори за „бежанска криза“, въпреки че данните показват друго: бежанците сред лицата пристигнали в Гърция и Италия – за тях се отнася брюкселския план за презаселване – са МНОГО МАЛКО, останалите са чисти икономически мигранти и лица, които НЯМАТ НИКАКВИ ОСНОВАНИЯ да стоят в Европа.
Докладът е разпространен непосредствено преди първата среща на високо ниво на лидери по Глобалната бежанска криза в Ню Йорк.

Интересен момент е, че както и вдруги подобни доклади на подобне НПО, никъде не се споменава да мнението на местното население, което - както е известно от много допитвания, в повечето случаи съвсем не е добре настроено за подобни насила налагани решениия. Но в крайна сметка, какво ли значат за "правозащитните" НПО правата на европейските граждани пред тези на мигрантите - в общия случай, изобщо "не им пука" за тях.


Използвана е информация на „Локал“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас