НОВИНИ

По време на продължаващото „турне“ за подкрепа на кандидата на Демократите за президент, Хилъри Клинтън, Садик Хан, който е кмет на британската столица заяви, че „имигрантите в западните страни НЕ ТРЯБВА да бъдат асимилирани“.

Хан, който бе избран да ръководи британската столица през май 2016 г., също така не е пропуснал по време на „рекламното турне за Хилъри“ да твърди, че кандидата на Републканците Донълд Тръмп „върши работата“ на „Ислямска Държава“ (ИД).
По думите му, един от уроците по света е, че „ненамесата или пасивния подход към социалната интеграция не работи“.
„Ние се нуждаем от правила, институции и подкрепа, за да позволим на хората да се интегрират в кохерентните общности и за избягване на съмнения, аз нямам в предвид асимилация, аз имам в предвид интеграция и има разлика“, казва той, цитиран от „Бейтбарт“.
„Хората не трябва да изоставят своите култури и традиции, когато не пристигат в нашите градове и страни“, допълва още Хан.
Факти, коитоса добре известни на г-н Хан (а ако не са е по-добре да си подаде оставката): „у нас това е прието“ (дошъл в Европа по повод обвинението в изнасилване на непълнолетно момче); „бях самотен, имах нужда от малко любов“ (оправдание на дошъл в Европаза 8 изнасилвания); всякакви табели и уведомителни инициатви с квинтесенцията – „не насилвай сексуално жените“; бума на – забранените в Европа – осакатвания на половите органи на жените (FGM); детските (договорени) бракове и пр. Все, „културни и традиционни“ практики „внесени“ отвън в Европа.
Във Великобритания, и в частност районите в Източен Лондон, които с голямо мнозинство гласуваха за избиранет на Хан (и срещу Brexit) в момента има „интересна тенденция“: импровизирани мюсюлмански гета, FGM, анти-емитизъм, хомофобия и пр. Все, „културни и традиционни“ практики и особености.
Една от най-честите критики към Хан – който явно е „вещ“ по въпросите на ислямския екстремизъм – е че има връзки с бивш задържан в Гунтанамо, добре познат като мюсюлмански екстремист във Великобритания (ситуацията доста пространно е отразена в редица британски медии, но политическия естаблишмън предпочита да не я забелязва).
Хан обеща да забрани снимките на жени, които не са покрити в реклами на обществени места в Лондонското метро (преди дискусиите за т. нар. „буркини“, употребата на които той защитава). По думите му, той е твърде загрижен от „този вид реклами, които могат да унижат хората, в частност жените, и да ги засрамят от телата им. Крайно време е на това да бъде сложен край“ (относно реклами на бански костюми, който странно как попадат в категорията „културни и традиционни“ особености на рекламния бизнес на бански костюми в ЕВРОПА).
Според скорошен материал на „Бейтбарт“, г-н Хан е назначил в градския съвет като съветник лице, което има връзки с екстремисти. Назначеният за заместник кмет, отговарящ за интеграцията преди е работил за CAGE, организация която някои определят като „екстремистка“, но която сама е определила екзекутора на ИД, Джихади Джон като „прекрасен мъж“. Част от другите интересни факти за човекът, който трябва да интеграра е че споделя платформи с редица анти-семити, защитава нападателите от 11 септември, а негов зет (шурей) е бил член на „Ал-Мухаджирун“ (забранена ислямистка група).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас