НОВИНИ

Около 70 лица настанени в приемен център в Бусто Арсицио, Варезе в италианската провинция Ломбардия са организирали яростен протест в центъра на града, който практически се е оказал блокиран.

Настанените са напуснали структурата около 16 ч. (местно време) в събота и са окупирали централната част на града, блокирайки движението и разбира се, причинявайки редица неудобства.
На мястото веднага са пристигнали полицаи и представители на местните власти, вкл. кметът и заместник кмет.
Местните власти смятат, че „бунтът“ е бил напълно внезапен и неочакван и не е имало никакъв начин той да бъде предвиден. Още повече, че никое от 70 лица, не се е включило в друг протест (също състоял се в събота) от група чужденци пристигнали на велосипеди от съседния Самарате, за да протестират срещу качеството на УСЛУГИТЕ, предоставяни им от кооперативната структура на съоръженията в страната (същата управлява и центъра в Бусто Арсицио).
„Не може просто да се продължава така, правителството е неспособно да се справи с извънредната ситуация, която не може да продължава да бъде прехвърляна на общините“, коментира кметът Емануеле Антонели, цитиран от „Diretta News“.
Детайли около „лошите услуги“ и причините за „бунта“ не са съобщени – вероятно, за да не се вреди на имиджа на тези лица, чийто статут също не е ясен, но „лошата храна“, липсата на телевизор във всяка стая и бавната Wi-Fi връзка са „дежурни оплаквания“ за пристигналите в Италия. Разбира се, има и по-неконвенционални оплаквания, като например това на настанени в хотел – също с неясен статут – които преди време протестираха срещу това, че служителите в хотела отказват да „им перат гащите“ … абсолютно дискриминационно и расистко, нали.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас