НОВИНИ

Официално лице от министерство на пешмергата е съобщило, че повече от 80 членове на кюрдските сили за сигурност, които са били ранени ще бъдат лекувани зад граница за сметка на държавите, където ще се проведе лечението.

Генералният директор на Директората по медицинските въпроси към министерство на пешмергата, Мохсин Мохамед Рашид е коментирал за официалната интернет страница на Кюрдска демократична партия, че около 88 ранени членове на пешмерга се очаква да бъдат трансферирани в болници в Турция и Унгария, където да бъдат лекувани.
Той е допълнил, че тези страни ще поемат разходите за лечението, а министерството ще трябва само да покрие пътните и битовите разходи.
Рашид е коментирал още, че и някои други страни като Армения и Грузия са предложили лечение за ранени пешмерга и министерството ще изпрати останалите ранени в болници в тези страни.
По думите му, повече от 9 000 членове на пешмерга са били ранени като повечето от тях са били лекувани в болници в Кюрдистанския регион, а 662 от тях са били изпратени на лечение в чужбина. Министерството дължи до 5 млн. щатски долара – в частност на Турция и Гърция – за медицински нужди и финансово се бори за изплащане на дълговете си.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас