НОВИНИ

Президентът на САЩ, Барак Обама призова в понеделник американците „да не се поддават на страха“ след серията бомбени атаки в Ню Йорк и нападението с мачете на „войник на Халифата“ в Минесота.

„Дори, ако ние трябва да бъдем бдителни и агресивни както в предотвратяването на безчувствени актове на насилие, но също подсигурявайки, че ще намерим тези, които извършват такива актове и да ги изправим пред правосъдието, ние всички имаме роля да играем като граждани в подсигуряването, че ние няма да се поддадем на този страх“, заяви той, цитиран от АФП.

Обама е подчертал, че разследването (на този етап) вижда „никаква връзка“ между инцидентите на източното крайбрежие и намушкванията в Минесота.

В САЩ заловиха основен заподозрян за бомбените атаки в събота.

Идентифицираха джихадиста от мола в Минесота

Уикендът на терора в САЩ: След Ню Джърси – експлозия в Манхатън и атака с нож в Минесота

Както винаги апоследък, президентът на САЩ предварително, още преди да е приключило разследването, вече "знае", че няма никаква връзка межде терористичните атаки в събота. Въпреки че възможната връзката между тях е само една - ислямистки тероризъм, джихад.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас