НОВИНИ

Въпреки че, властите в Минесота не са потвърдили информацията, стана известно, че убитият в Кросроудс мол в Сейнт Клауд, Минесота джихадист, който рани с нож 9 човека е сомалиецът Дахир А. Адан.

Той е бил на 22 години, пристигнал е в САЩ преди 15 години и е живеел с баща си. Завършил е средното си образование в Сейнт Клауд и е бил студент трета година в Държавния университет в същия град, където е учил компютри. Според някои информации, от пролетта на т.г. не е подновил обучението си.

Уикендът на терора в САЩ: След Ню Джърси – експлозия в Манхатън и атака с нож в Минесота
Адан е работил на частично работно време като охранител.
Терористичната джихадистка групировка Ислямска държава пое отговорност за атаката на Адан, наричайки го „един от войниците на Халифата“.
Минесота е щатът с най-голяма коцентрация на мигранти от Сомалия,мноо от които живеят в неговата централна част. По данни от последното преброяване, сомалийската общност в щата е от около 40 000 човека, но според граждански активисти, сомалийците в Минесота са повече.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас