НОВИНИ

Пакистански тинейджър (ХРИСТЯНИН) е бил обвинен в БОГОХУЛСТВО, заради пренебрежителна снимка на свещено за Исляма място.

Набил Чоан е бил арестуван за ХАРЕСВАНЕ и СПОДЕЛЯНЕ в социална медия на пренебрежителна снимка на Кааба (в Мека, Кралство Саудитска Арабия), съобщава АФП по изявление на полицията.
Младежът е на 18 г. от провинция Пунджаб и е имал въпросната снимка и на телефона си, казват още от полицията.
Властите са били информирани за „богохулството“ от негов приятел-мюсюлманин, който е видял постинга във Фейсбук на 16 септември и след това Чоан е бил арестуван по обвинения в богохулство.
„Случай за нараняване на религиозни сантименти на мюсюлманите и оскверняване на религиозно място е заведен“, коментира представителят на полицията Шахбаз Ахмед, цитиран от АФП. Разследването се води от Мухамад Хюсаин, които е потвърдил за агенцията, че младежът е зад решетките.
Това, че де факто Чоан е представител на „религиозно МАЛЦИНСТВО“ в определяния като „консервативен“ мюсюлмански Пакистан няма никакво значение – там по обвинения в богохулство може да получите и СМЪРТНА ПРИСЪДА (за обида на пророка Мохамед). Според активисти, именно подобни обвинения са често използвани при личностни спорове или с други думи за уреждане на лични проблеми с ръцете на закона – 97% от населението на Пакистан са мюсюлмани.
Е, не малка част от „търсещите по-добър живот в Европа“ също са от Пакистан (двете снимки от дясно са от Европа, а от ляво - Пакистан) и май 99.99% от тях са мюсюлмани – все още ли се чудим защо някои от новодошлите чупят разпятията в нашите църкви, плюят по иконите и палят статуи на Дева Мария?!?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас