НОВИНИ

Този път призивите за ограничаване на т. нар. „миграция“ към канцлера на Германия, Ангела Меркел не са от „дежурно обвинените“ при несъгласие „расисти“, „нео нацисти“ и пр., а от собствената й коалиция.

Баварският министър на финансите Маркус Сьодер казва, че идва „промяна в курса“, изявленията на канцлерката „вече са значителни“ и това е правилният подход, но „разбира се, действия трябва да последват думите“.
След поредната изборна загуба в Берлин, Меркел „намекна“, че би могло да има някаква промяна и че са направени грешки в политиката на „отворени врата“.

Немските избиратели отново шамаросаха Меркел.
Сьодер отново повтори призива на партията да се сложи максимален праг за бежанците и определи вота като „голям зов за събуждане“ за Меркел за налагането на стриктни лимити на миграцията. Той коментира, че този лимит не е някаква форма на „само справедливост“, а термин, който е символ на това, че настоящата система за предоставяне на убежище „не работи и се нуждае от промяна“.

„Ние, искаме да запазим Германия като Германия. Това е много предстояща работа за нас“, казва още Сьодер, който допълва, че няма да се кандидатира на предстоящите през 2017 г. избори, а „ще си остане в Бавария“.

За Европа, Меркел е по-голяма заплаха от Ислямска държава, професор Фукуяма.
Сьодер е от Христян-социалния съюз – братската партия на Християн -демократическия съюз на Меркел – казва още че, вярва, че г-жа канцлерката ще се оттегли от надпреварата през следващата година.


Използвана е информация на „Експрес“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас