НОВИНИ

Президентът на Филипините Родриго Дутерте каза по адрес на Европейския съюз „F**k you“ и придружи „посланието си“ с жест – показа на ЕС среден пръст.

След като Европейският парламент прие резолюция, в която изрази своята загриженост от „извънредно високия брой на убиствата по време на полицейски операции… в контекста на интензифицирана антикриминална и антинаркотична кампания“, осъди „сегашната вълна от извънсъдебни екзекуции и убийства във Филипините“ и призова „да започне тяхното незабавно разследване“, Дутерте отговори в характерния за него стил.
„Аз им казвам f**k you. Вие го правите за да компенсирате вашите грехове“, каза той в реч в град Давао. „Те се изхвърлят на високо за да успокоят чувствата си за вина. Но кого съм убил?! Ако приемем за вярно – 1 700, кои са те? Престъпници. Вие това го наричате геноцид… Сега ЕС е събрал жлъч да ме осъжда. Така че аз го повтарям – f**k you“, заяви той и придружи „пожеланието“ си с показване на изправен среден пръст. Той особено отличи Франция и Великобритания, като заяви, че техните парламентаристи са „лицемери“, чиито колониални предци са избили хиляди араби и други хора.
Това съвсем не първият път, когато Дутерте се произнася по подобен начин – наскоро той нарече президент САЩ Барак Обама „курвенски син“…

Дутерте нарече Обама син на курва и среща между двамата няма да има
Дутерте спечели изборите във Филипините с обещанията си, за 6 месеца да изкорени нелегалната търговия с наркотици, като бъдат убити 100 000 престъпници. Той пое поста на 30 юни и от тогава досега при операции на армията и полицията срещу разпространението на наркотици и тероризма са убити около 3 000 човека.
В неделя (18 септември) той обяви, че ще иска удължаване на извънредното положение с още 6 месеца, защото проблемът с наркотрафика се е оказал по-голям, отколкото той е смятал…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас