НОВИНИ

Урсула фон дер Лайен е пристигнала в четвъртък в Ербил, където ще има серия срещи с високопоставени кюрдски представители, на които ще се обсъжда развитието на обстановката в сферата на сигурността в района и в частност „Ислямска Държава“ (ИД).

Очаква се в петък тя да има среща с президента на Кюрдистан Масуд Барзани и премиера Нечирван Барзани, съобщава „Бас Нюз“.
Във фокуса на разговорите й ще бъдат: борбата срещу ИД, германската подкрепа за кюрдските сили пешмерга и предстоящата офанзива за връщане на контрола над град Мосул, който все още е в ръцете на джихадистите.
Немската делегация – в която влизат и военни и дипломатически официални лица – е била посрещната на международното летище в Ербил от кюрдския премиер, министъра на вътрешните работи и редица други кюрдски официални лица, съобщава още иракската медия.
Преди пристигането в Ербил, Лайен е била в йорданската столица Аман, където е заявила, че въоръжаването и подготовката на пешмергата е била правилна стратегия.
Очаква се, тя да посети и немските войски в Кюрдистан – около 140 немски военни в момента тренират членове на пешмергата.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас