НОВИНИ

28% от френските мюсюлмани имат екстремистки възгледи или най-малкото са привлечени от фундаментализма и се противопоставят на светския начин на живот в страната.

Резултатите от проучване на общественото мнение на независим френски „тинк-танк“ показват още, че други 25% от респондентите мюсюлмани са по-отдадени на търсене на тяхната идентичност, но отхвърлят носенето на изцяло покриващ воал от жените.
Изследването на „Montaigne Institute“ е открило още, че 46% са или напълно светски настроени или в процес да бъдат интегрирани без да отричат своята религия.
Един от авторите на изследването, Хаким Ел Кароуи коментира, че радикалната идеология привлича повече млади мюсюлмани.
„От една страна вие имате това мълчаливо мнозинство, практикуващи мюсюлмани, които не се чувстват застрашени от френското общество“, казва Хаким, който е с тунизийско-френски произход.
„Е от друга – вие имате това МАЛЦИНСТВО, което е съблазнено от призива за ислямистки фундаментализъм, който използва исляма, за да атакува Франция“, коментира още той.


Изследването е базирано на проучване на iflop, в което са участвали 1 209 лица, споделящи мюсюлманската вяра или култура, които са извадка от образец от 15 549 човека в континенталната част на Франция – не задължително френски граждани на възраст над 15 години.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас