НОВИНИ

Ако, някой си е помислил, че разумът се е върнал в немското правителство е в голяма заблуда – увеличаването на насилствените атаки СРЕЩУ търсещи убежище (отново от бежанци станаха на търсещи убежище) е национален „позор“ за Германия, според министъра на вътрешните работи.

Де Мезиер прави това изявление по преме на мероприятие наречено „Да обмислим дома наново – повече сигурност на място“ в Берлин и съобщава, че през миналата година са били разследвани и преброени „криминални постъпки извършени срещу търсещи убежище и институции за търсещи убежище със шокиращи резултати“, които са известни на всички.
По думите му, има „увеличаване в запалванията, опитите за убийство, наранявания довели до кръв и пр.“ и всичкото това от „десния екстремистки сектор“.
„Това също е позор за нашата страна“, заявява де Мезиер, който интересно защо много стриктно пази информацията за тези престъпления – и като същност и като брой – когато са извършени от лица, търсещи убежище.
Напротив, според него нивата на престъпления, извършени от търсещи убежище не са извън стандартното. Вероятно за това, вече в Европа са възприети оригиналните (на арабски) наименования на някои от простъпките им след потока от 2015 г., но това според министъра, чиято първостепенна задача би трябвало да е осигуряването на сигурност на НЕМСКИТЕ ГРАЖДАНИ е стандартно.

Но все пак, нека да видим това, което де Мезиер нарича "стандартно":

  • Според официален доклад на подчинената му Федерална криминална служба, през 2015 г., мигранти са извършили 208 344 криминални престъпления - с около 92 000 повече, отколкото през 2014 г. (Тук естествено не са включени още много други престъпления, които - според изявления на представители на полицейските синдикални организации - полицаите, по заповед "отгоре" просто не са завеждали или са склонили жертвите им да се откажат от жалбите си.) Иначе казано, престъпленията извършени от мигрантите са се увеличили със 79% само за една година. Но това бяха данни, разпространени в началото на годината и съответно - бяха доста (меко казано) - "непълни", да не кажем "манипулирани".
  • По-късно през годината, в офицалната версия на доклад, представен от самия де Мезиер, се казва, че през 2015 г. полицията официално е регистрирала 402 741 престъпления, извършени от "чужденци" (през 2014 г. те са били 156 396) - т.е. увеличението е значително. 34% от тези престъпления са извършени от "новодошли търсещи закрила" мигранти. "Чужденците" са между 11 и 12% от цялото население на Германия. Но пък са доста "добре представени" в престъпността - те са извършили: 29.3% от убийствата; 20.5% от престъпленията, представляващи сексуално насилие; 38% от обирите; 38% от кражбите; 43% от кражбите, придружени с използване на насилие; 40% от кражбите с взлом; 43.5% от кражбите в магазините; 75.7% от джебчийските кражби и тези, чрез "издърпане" със сила на чанти и ръчен багаж.

Наистина, г-н де Мезиер има "малко странни" разбирания за "стандартно"... но пък за сметка на това - те са напълно "политически толерантни и коректни". Важното е "да не се накърни имиджа ва мигрантите", нали?!

Според съобщения в АРАБСКИТЕ и БЛИЗКОИЗТОЧНИ медии – които не пропускат да „изръкопляскат“ на подобни изявления от страна на немските управляващи – за тази година в страната е имало повече от 700 атаки срещу центрове за настаняване на бежанци (отново от търсещи убежище станаха на бежанци!). Та, какво разбират арабските и близкоизточни стожери на реда, свободите и човешките права под атаки: рисуване на графити (вкл. просто напръсквания със спрей) на външните стени, запалвания, увреждане на собствеността (последното обикновено най-честно е дело на настанените и рядко е „увреждане“, а най-вече е „унищожаване“).
Само за сравнение – броя на сексуално насилените жени в Кьолн в новогодишната нощ е (по неофициална информация) 1 500, т.е. над 2 пъти повече. В социалните мрежи има видео записи на които, лица – работещи като охрана в съседство до площада – оказали помощ на нападнатите открито заявяват, че са били заплашвани с мин. саморазправа“ и дори убийство – „после ще те намерим и ликвидираме“ – лице в лице от нападателите … което явно според де Мезиер е „стандартно“.
За да бъдем обективни към защитниците на реда, човешките права и свободи от арабския свят и Близкия Изток трябва да кажем, че въпреки „ръкоплясканията“ на изявлението на де Мезиер, не пропускат да „напомнят“, че: много, обвиняват европейските сили за безпрецедентното масово изселване, казвайки че техните политики са довели до увеличаване на тероризма и войната в засегнатите от насилие региони, принуждавайки хората да напуснат домовете си.
Или казано с други думи, араби, азиатци и африканци бягат в Европа не заради „Ислямска Държава“, джихадисти или терористи, а заради лошите политики на Европа, която е основен финансов донор за страните им.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас