НОВИНИ

Въпреки, че случаят подаден от Айшат Казем в ШАРИАТСКИЯ (арбитражен) съд в Оджаоба, Нигерия звучи по-скоро като близкоизточна „сапунка“, нещата са напълно реални и сериозни.

26-годишната жена иска разваляне на брака й – сключен преди 18 месеца – тъй като перманентно е бита от съпруга си, Диркрулай.
В петицията изпратена до Шариатския съд, жената, която е майка на две деца обяснява, че самият Диркрулай, вече е й наредил да си събира багажа и да се маха.
„…Той ми каза, да напусна къщата му, защото двете му деца и аз изпихме две кутии кондензирано мляко, които той държеше в стаята си“, пише в петицията й, част от която е цитирана от „pmnewsnigeria“.
Когато Диркрулай е установил, че семейството му е изпило 2 от 6-те кутии, неизвестно защо скатани в стаята му, Айшат е била здраво пребита и той е обявил, че „не искам да имам нищо повече общо с теб“.
Жената обяснява, че между тях често има спречквания и Диркрулай й е ядосан по дребни поводи като забавяне на храната, а неговите роднини на няколко пъти са разрешавали кавгите, но „нещата не се подобряват“.
След последният такъв, Диркрулай е дал на съпругата си някаква сума и е заявил, че тя трябва да покрие разходите й за три месеца – периодът, за който той очаква тя напълно да се изнесе от къщата му.
Г-н необичащ манджата му да се бави, не си е дал труда да се яви в Съда, а и защо ли да си го дава, това все пак е Шариатски съд. Председателят му е наредил на жената да представи изявленията си писмено и да осигури 5 свидетели – 3 жени и двама мъже или обратното.
Ново изслушване по случая е насрочено за 29 септември.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас