НОВИНИ

В два града на Испания са арестувани двама мигранти (мароканци) активни поддръжници на терористичната джихадистка групировка Ислямска държава (ИД).

За това официално съобщи МВР на Испания. В съобщението се казва още, че и двамата са били потенциални организатори на терористични атаки в Европа. Единият е живеел в Мурсия, а вторият – във Валядолид.
Единият мароканец е обвинен, че е планирал да се присъедини към ИД в Сирия, като за целта е пътувал до границата между Сирия и Турция. Там той е трябвало да се срещне с член на ИД, да получи подготовка за провеждане на терористични атаки, след което да се върне в Европа.
Бил е арестуван от турската полиция и върнат в Испания. Неизвестно защо обаче, той е бил освободен и е подновил опитите си да се присъедини към ИД.
Другият мароканец е обвинен, че е оказвал помощ на първия в неговите опити да стигне до Сирия за да бъде подготвен за извършване на терористични атаки в Европа.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас