НОВИНИ

Атина ще премества „бежанците“ в континенталната част, за да облекчи напрегната ситуация по островите
Гръцките власти планират да трансферират повечето „бежанци“ в континенталната част на страната, поради условията на пренаселеност по островите според министъра по европейските въпроси Никос Ксидакис.

„Ние, ще започнем трансфера на голям брой бежанци, за да облекчим напрежението върху островите“, казва той в интервю за „Die Welt“, публикувано в сряда.
По думите му, този процес ще бъде добре организиран и извършен по един методичен начин, а „бежанците“ ще бъдат преместени в охраняеми центрове за бежанци.
Ксидакис отправя критика към страните от ЕС, относно това, че не са взели достатъчно лица по силата на брюкселския план за презаселване и допълва, че около 7 000 мигранти (отново станаха от бежанци на мигранти!) чакат трансфериране в страни, които са подписали плана.
Той съобщава още, че около 3 500 лица от 65 000, намиращи се в Гърция са били презаселени в различни части на Европа от септември 2015 г., което е „твърде малко“.
Ксидакис дори, заявява, че напрежението по гръцките острови – „пожарите и бунтовете в някои бежански лагери“ са следствие от неостатъчното „преразпределение на бежанците“ в другите страни от ЕС. Вероятно, крясъците „Аллаху Акбар“ и "Джихад", използвани при тези демонстрации на „бежанци“ , пък са следствие от наличието на християни в страните от ЕС?!?

Мигранти подпалиха лагер на Лесбос и се разбягаха

Бежанците на о.Лесбос протестират - за свобода и... джихад
Интересен момент в изявленията на Ксидакис и в частност критиките му, е фактът, че те са само и единствено насочени към „другите от ЕС“, докато коментар за върнатите по силата на прехваленото споразумение между ЕС и Турция – което излиза доста солено от финансова гледна точка на гръцките данъкоплатци и другите данъкоплатци от ЕС - практически отсъства.
В понеделник беше съобщено, че гръцките власти са изпратили обратно в Турция 70 НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ от остров Лесбос, т.е. на островите има и „НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ“.
„51 пакистанци, девет от Шри Ланка, 7 алжирци, турчин, мароканец и афганистанец бяха върнати в Турция“, цитира Агенция „Анадола“ съобщение на гръцкото министерство за обществена сигурност.
По официални данни, общо върнатите по силата на споразумението – влязло в сила на 4 април – са 578 лица.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас