НОВИНИ

При намесата на немската полиция в къща (хотел) за бежанци в берлинския район Митте се е стигнало до стрелба в следствие на която е починал иракски бежанец.

Иракчанинът на 29 години е починал късно във вторник след като е бил засегнат от няколко полицейски куршума. До ситуацията се е стигнало след като властите са били извикани в къщата по сигнал, че настанен в нея – пакистанец на 27 години сексуално е с дъщерята на иракчанина – на 8 гонинки.
Когато полицията е задържала пакистанеца – също бежанец – и се е опитвала да го изведе с белезници, иракчанинът се е нахвърлил върху него с нож и (според някои източници) е крещял „ти няма да оцелееш от това“.
Иракчанинът е бил повален от няколко полицейски куршума и е починал късно във вторник в болница, докато предполагаемият бежанец-педофил и изнасилвач е останал без никакви наранявания, съобщават немски медии.
АФП съобщава, че в момента с детето и майка му разговарят консултанти, а полицията е започнала вътрешно разследване – рутинна стъпка при стрелба довела до жертви – докато полицейският синдикат е призовал обществеността да се въздържа от осъждане на офицерите замесени в случая.
Шефът на берлинският полицейски съюз, също така е повторил искането за екипиране на полицаите с електрически шокови пистолети и е допълнил, че полицията не „иска да убива никого, но са принудени да го правят ако правителството не им даде други средства за действие“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас