НОВИНИ

Италианският рапър известен с артистичното име Mc Халиф е бил включен в списъците на САЩ на лица – глобални терористи , подлежащи на санкции за участие в международни терористични организации.

Анас ел-Аббуби (Мс Халиф) е заминал за Сирия, където се е присъединил към джихадистката терористична групировка Ислямска държава. Според Държавни департамент на САЩ, той „представлява значителен риск за извършване на терористични актове“. Поради това, всички негови (евентуални) активи в САЩ ще бъдат блокирани, а на физическите и юридически лица в САЩ се забранява да се онгажират в каквито и да било транзакции с него.
Мс Халиф е бил задържан от италианските власти през 2013 г. по обвинения в планиране на терористична атака и набиране на хора за участие във войната в Сирия. Но след само 2 седмици арест, той е освободен и по-късно бяга през Албания в Сирия, където е един от общо 50-те италиански граждани (според ДД на САЩ), които се сражават понастоящем там.
Роденият в Мароко Ел Аббуби емигрира в Италия когато е на 7 години. През март 2012 г. той бе героят на специално предаване на МТV, наречено „Ритъмът на Аллах: Историята на Мс Халиф“, в което той говори за своя живот и ролята си като италиански артист – мюсюлманин.
В изявление пред Джорнали ди Бреша, бащата на Ел Аббуби каза, че не може да прости на сина си, че се еприсъединил към ИД и се чувства засрамен от него. Той счита, че синът му вероятно е бил убт в Сирия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас