НОВИНИ

ЕК е изпратила на пет страни от Съюза писма с призив да подобрят обмена на информация по борбата с тероризма и сериозните престъпления като напълно приложат конвенцията от Прюм (2005), която трябваше да бъде изпълнена до август 2011 г.

Писмата изпратени до Италия, Гърция, Ирландия, Хърватия и Португалия са първите по рода си в сферата на полицията и сътрудничеството в правосъдието, пише в изявление на ЕК.
Прави впечатление, че две от четирите са от т. нар. гранични страни и де факто „горещи точки“ по отношение на „миграционната криза“. Решенията от Прюм позволяват на държавите-членове да търсят в базите данни на другите с ДНК анализи, пръстови отпечатъци (идентификационни системи) и регистрационните бази на номерата на автомобилите.
Четирите сега трябва да се подчинят възможно максимално бързо или рискуват санкции – срокът даден им от Брюксел е 1 декември два месеца.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас