НОВИНИ

Открити в колата на трафикант на мигранти експлозиви предизвикаха голяма полицейска операция в Германия.

Около 22.30 ч. местно време в четвъртък (29 септември) полицейски патрул е спрал за проверка съмнителен овтомобил на магистрала А93 в района на Крийферсфелден на границатамежду Германия и Австрия. Били са залеовени трафикант на мигранти (полски гражданин) и трима африканци, а в колата са открити части за изготвяне на тръбни бомби и експлозиви, а също и режещи инструменти, хладно оръжие и наркотици.
Започнало е разследване – пътниците и шофьора са задържани, а на място е бил изпратен екип за обезвреждане на взривни устройства. Установено е, че в автомобила не е имало готово за използване импровизирано взривно устройство.
Според някои информации, африканците са от Нова Гвинея и Кот д’Ивоар, но самоличността им не е установена със сигурност.
От баварската полиция са съобщили, че полският гражданин е бил разпитван, но допълнителна информация за резултатите от разследването не е дадена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас