НОВИНИ

Очевидно, на германците вече им „идва до гуша“ все по изострящата се на места ситуация с мигрантите в Германия. След сблъсъци вчера вечерта, през нощта неизвестни подпалиха три полицейски автомобила в Дрезден.

И сблъсъците и палежите станаха на фона на засиленото полицейско присъствие в Дрезен – във връзка с празненствата на 2 октомври – Ден на германското единство, с които ще се отбележи 26-тата годишнина от обединението на Германия.
Според властите, палежите (при тях ранени няма) са били „политически мотивирани“. Със сигурност е така, но причината, изтъквана от полицията – че са поради засилената полицейска дейност във връзка с тържествата, колкото и да е политически „коректна“, толкова е и вероятно невярна.
Полицейските коли са били запалени след вчерашните сблъсъци с полицията в района на Дрезден, която (естествено!) е действала срещу протестиращи немци, излезли на демонстрация срещу „ново попълнение“ от 250 мигранти, пристигащи в града им.
Според официалните информации, протестиращите са били до 1 000 човека, според други информации – те са били „хиляди“. Те са викали „Чужденците вън“ и са носели плакат срещу нахлуването на мигранти. После са започнали да хвърлят камъни и бутилки по автобусите, докарали „търсещите убежище“ в Хайденау, до Дрезден.
До сблъсъци между демонстрантите и полицията се е стигнало, след като полицаите са се опитали да разпръснат протестиращите със сълзотворен газ.


Естествено, в официозите, ситуацията изглежда доста „по-различна“. Според тях, в града е имало „мирни демонстрации, за приветстване на бежанците, които трябвало да бъдат настанени в празна сграда“. После, по добре познатия и вече „втръснал“ на всички сценарий, „мирните демонстранти“ са били нападнати от „крайно десни радикали, много от които са от войнстващата Национал-демократична партия, която се счита за неонацистка организация“.
В крайна сметка, били „ударени“ 31 полицаи. Говорител на полицията е заявил, че „След размириците, ситуацията сега е спокойна“. Той е добавил, че все още не било ясно, колко човека са били ранени и колко са били арестувани. Е, все пак стана известно, че задържаните са най-малко 40.
Малко по-късно, вече при „спокойната“ обстановка, са били подпалени и трите полицейски автомобила…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас