НОВИНИ

Едва 14% от гърците смятат, че коалицията СИРИЗА-АНЕЛ управлява страната добре. Данните от ново проучване на общественото мнение – този път за „про-правителствения“ вестник „Авджи“ показват още, че 36 от анкетираните са на мнение, че „Нова Демокрация“ би администрирала по-добре страната.

Проучването за вестника, проведено от „Public Issu“, показва огромно недоволство сред гърците – 90% не са доволни от работата на правителството и неговите политики, докато 85% мислят, че страната се движи в грешна посока.
Успоредно с това, недоволството на гръцките граждани е и по отношение на опозицията – 80% не са доволни от нейната работа, а 45% от респондентите са на мнение, че и двете големи политически сили не са подходящи да управляват страната.
51% са на мнението, че страната се нуждае от извънредни избори, докато 46% не мислят, че избори са необходими в момента.
Относно „най-подходящият“ премиер, респондентите гласуват най-голямо доверие – от 42% - на Кирякос Митсотакис от „Нова Демокрация“, докато настоящият премиер Алексис Ципрас е подкрепен от 23% от респондентите.


По информация на „Гръцки Репортер“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас