НОВИНИ

Тайна среща на лидери на „Ислямска Държава“ (ИД) в района на Мутайбиджа – между иракските провинции Диала и Салахудин – се е превърнала в кърваво клане.

В изявление на лидер на съюзните на правитолството сили „Ал-Хашд ал-Шааби“ се съобщава, че срещата е била тайна и се е превърнала в клане, пради спор между местните, арабските и чуждестранните лидери.
„Точна разузнавателна информация показва, че …срещата се е обърнала в кърваво клане след изострил се спор между лидерите на ИД, който ги е накарал да използват оръжие един срещу друг“, цитира „Иракски Новини“ изявлението на Джабар Маамоури, разпространено в понеделник.
По думите му, един от лидерите на джихадистите е бил убит, а трима други са били ранени, подчертавайки, че причината за скандала са били нарастващите спорове между местните (локални), арабските и чуждестранните лидери в Мутайбиджа, където джихадистите все още имат активни клетки.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас