НОВИНИ

„Тук не искаме алкохол“, крещят нападналите изложба в Истанбул (Константинопол)
Около 30 човека са нападнали изложение в района Топхане, разположен в ЕВРОПЕЙСКАТА част на Истанбул.

Това е същият район, където преди месеци имаше нападение срещу представянето на новия албум на „Radiahead“ от група местни, които бяха недоволни от факта, че посетителите на „Velvet Indieground“ са консумирали алкохол по време на Рамадана.
Проблемът с подобно естество се е появил в понеделник, когато група от около 30 човека е нападнала изложба, показваща творбите на 21 артисти (жени). Нападението е станало непосредствено след откриването на изложбата, която е била разположена на първия етаж на сградата.
Един от творците, представили творби в нея, Вардал Канис коментира за „Джумхюриет“, че „семейство, състоящо се от дядо, баба, майка, баща и техните дееца започна да крещи пред входа на галерията, недоволствайки от консумацията на алкохол и факта, че мъже и жени са заедно в едно и също помщение“.
„Недоволството“ на групата (30 членно семейство) е било толкова силно, че изложбата принудително е затворила, а хора, които са били излезли навън (за да пушат) се е наложило да влязат обратно в сградата, за да се предотврати атака.
Според управителя на галерията Мелих Апайдън, по време на откриването не се е случило нищо, което да може да опавдае подобна реакция от страна на местните жители.
В Турция на обществени места „консумацията на алкохол“ разрешава всъщност консумиране на бира и т. нар. „йени ракъ“ (тип анасонова ракия).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас