НОВИНИ

Полицията на Бангладеш твърди, че синът на бившия вътрешен министър е член на “Ислямска Държава“ (ИД).

Разкритието е дошло след внимателно изучаване на видео записа от атаката в кафенето в Дакка, в което вероятно неговият глас е този, който се чува (зад кадър) в записа.
Според съобщението на полицията в Дака, „разказвачът“ от видеото на ИД е Тамид Рахман – син на бившия Комисар по изборите и по-късно министър на вътрешните работи, Сафиур Рахман.
„Ние, потвърдихме гласа на разказвача чрез софтуер за гласово разпознаване“, заявява ръководителя на звеното за контра-тероризъм Монирул Ислам, цитиран от „Дейли Стар“.

На 1 юли, въоръжени лица – членове на ИД – устроиха кървава баня в кафене (ресторант) в дипломатическата зона на Дакка , при която бяха убити 20 заложници, повечето от които чужденци. По време на продължилата около 12 часа заложническа криза бяха убити и двама полицаи, а в интернет се появи видео запис направен очевидно вътре в заведението.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас