НОВИНИ

Финансовият съвет (консултативен орган към министерството на финансите на Австрия) е публикувал доклад, даващ възможност да се „хвърли поглед“ върху „цената“, която австрийците плащат за мигрантите.

Според доклада, до 2060 г. те ще „струват“ на Австрия до около 23 милиарда евро. Нещо повече – „Обзорът на последствията, които имиграцията на бежанците ще има през целия период (от 2015 до 2060 г.) показва негативно влияние върху реалния БВП на глава от населението“, се казва в доклада.
Оказва се, че въпреки пропагандните приказки на политиците, че „застаряваща“ Европа се нуждае от имигрантите за своята икономика, през следващите 45 години те не само че няма да генерират приходи, а обратното – ще продължават да бъдат консуматори на материални блага. Така, австрийската държава ще бъде принудена да завиши разходите за интеграция, социални нужди, здравеопазване и образование за мигрантите, което ще доведе до повишаване на националния дълг с 23 млрд евро, казват от Финансовия съвет. При това, тези изчисления ще бъдат верни, само ако се запазят обявените сега тавани на приемане на мигранти. Иначе казано излиза, чесегашната „цена“ на всеки един такъв мигрант средно възлиза на 277 000 евро.
Разбира се, очаква се либералните политици да оспорят или поне да се опитат да омаловажат изводите на Финансовия съвет. Но, когато фактите (в случая финансовите сметки) говорят, може би дори и политиците следва да замълчат…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас