НОВИНИ

Съобщеното без много фанфари споразумение между западните страни и Афганистан за връщане на АФГАНИСТАНЦИ обратно в родината им показва мащаба на вълната лица, прииждащи в Европа.

По силата на споразумението, от страна на ЕС на Афганистан беше обещана финансова помощ в размер на 12.3 млрд евро (дадени на донорската конференция през седмицата), а в замяна Кабул се съгласи да СИ ВЗЕМЕ ОБРАТНО неограничен брой ГРАЖДАНИ НА СТРАНАТА.
Страните от ЕС може да искат да депортират около 80 000 афганистанци, чиито искания за убежище са били ОТКАЗАНИ (според данни „изтекли“ по-рано тази година).
Според споразумението, Европа трябва да държи броя на депортираните до 50 при един полет до Кабул за първите 6 месеца, но ограничения в броя на полетите няма.

ЕС и Афганистан подписаха споразумение за депортиране на мигранти
Броят на депортираните се очаква да бъде толкова висок, че като част от споразумението „двете страни ще проучат възможността за изграждане на специален (само за депортираните – бел. ред.) терминал за връщане на летището в Кабул“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас