НОВИНИ

Училище и детски градина в Хамбург са били евакуирани, а членове на специализирано полицейско подраделение за анти-тероризъм провеждат операция след съобщения за въоръжено лице, което е на свобода.

Сигнала за аларма е подаден около 11.45 ч. (местно време) и полицията е на мястото и в момента.
В училището „Freien Waldorfschule“ в Аденауердам (Елмшорн) е имало около 420 деца и учители, които всички са били евакуирани, съобщава немския „orte-im-norden.de“, както и децата от съседната детска градина. Няма съобщения за ранени.
След като бъдат регистрирани децата ще бъдат предадени на родителите им и могат да се приберат по домовете си.
Първоначалното претърсване на сградата не е довело до откриването на никого, съобщават немски медии. Сигналът е подаден от ученик, които е видял въоръжен мъж (детайли около оръжието за момента няма).
В операцията участват, около 40 полицаи. Немски медии съобщават, че сградата е била претърсена два пъти и „всичко е чисто“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас