НОВИНИ

(Обновено…)
17 годишен беларуски гражданин атакува днес с бензинова резачка и брадва посетители в търговнски център в белоруската столица Минск. Една жена беше убита, а друг – ранена.

Според информация от Следствения комитет на Белорусия, нападателят е бил един, но по изявления на очевидци, възможно е той да е имал спътник. Те разказват, че през един от страничните входове на търговския център „Новая Европа“ са влезли двама мъже, като единият от тях е нападателят.
По официални съобщения, той е 17 годишен, белоруски гражданин. Следва хронология на атаката:
• 17.27 ч. (Белорусия и България са в една часова зона) – нападателят вли за в търговския център. Той е бил прилично облечен, носел е калъф за китара, в който са били скрити бензинова резачка и брадва.
• 17.28 ч. Младежът е извадил резачката и запалва двигателя й. С нея атакува млада жена (около 30 годишна), която не е успяла да му избяга и която е починала от нанесените й рани. След това, нападателят е извадил от калъфа брадва и е атакувал друга жена (на 46 години). Нанесъл й е два удара – в рамото и в гърдите, но тя е успяла да избяга. В последствие, жертвата е била откарана в болница, като състоянието й е стабилно, въпреки че раните й са доста сериозни.
• Веднага след това, младежът е тръгнал по коридора с брадва в ръка и е заплашвал посетителите. По това време е бил с маска на лицето.
• 17.34 – за станалото е уведомена милицията.
• 17.36 – пристигат първите милиционери.
• 17.38 ч. – нападателят е задържан от служител в търговския център.
Според мъжа, който го е заловил, нападателят е тичал с брадва в ръка, опитвайки се да избяга; бил със „славянска външност“ и не оказвал съпротива.
От милицията не са съобщили, дали е бил пиян или дрогиран, както и за евентуалните мотиви на действията му.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас