НОВИНИ

Правоохранителните власти на Малайзия са арестували 16 лица заподозрени за връзки с „Ислямска Държава“ (ИД).

Според изявление на шефа на полицията, Халид Абу Бакр специалната операция се е провеждала до края на месец септември в 6 щата на страната
„14-те задържани бяха част от терористична клетка, пряко подчинена на Махаммаду Ванди, който в момента се намира в Сирия, където воюва на страната на ИД и също така се счита за организатор на неотдавнашния терористичен акт в Малайзия“, коментира той, цитиран от ТАСС.
По думите му, сред задържаните има „няколко предприемачи, банков сътрудник, работник в държавно училище, студенти, а също и безработни“.
Той също така е съобщил, че на 22 септември на столичното летище е бил задържан 20-годишен студент (в местен университет) след като ден преди това е бил задържан от турските власти за опит да влезе в Сирия.
По време на специалните операции, също така е арестуван гражданин на африканска държава, който по оперативни данни е член на „Джабхат Фатах ал-Шам“ (бившата „Джабхат ал-Нусра“ – клона на „Ал Кайда“ в Сирия). На властите е станало известно, че 32-годишният мъж за последните 5 месеца няколкопъти е пребвавал в Малайзия, където „се е занимавал с изготвянето на фалшиви документи за членове на терористичната организация“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас