НОВИНИ

Бившата „Джабхат ал-Нусра“, на чиито членове в Алепо специалният пратеник на Генералния секретар на ООН, Стефано де Мисура услужливо предложи да ги съпроводи извън града, отхвърлиха предложението му по красноречиво унизителен начин.

Говорителят на сега „Джабхат Фатах ал-Шам“, Хуссам ал-Шафии съобщи, че те отхвърлят предложението на де Мисира и каза:

"Фатах ал Шам е Джихадистка сила и един от военните стълбове на Сирийската Революция. Тя няма да разочарова мюсюлманския народ, който беше унищожаван, така че как може боец за свобода да предаде своето семейство?!
Нашата сила е в Аллах […..] и ние сме решени да пробием обсадата … Ние, дадохме тържествен обет да бъдем убити като най-благородните бойци, отколкото да се предадем и да бъдем унижени.“

Освен красторечивото напомняне, че ДФШ си е джихадистка организация, Ал-Шафи не пропуска да се подиграе с „безпомощността на ООН“ и в частност със самия „кандидат-съпровождащ“, де Мисура.
„Де Мисура не беше способен да спре бомбардировките за един час в Алепо или да достави международни конвои с помощ за места под контрола на ООН“, казва той, цитиран от ARA News.
Този му коментар – който е част от другите забележки/подигравки – е особено интересен, тъй като излиза, че в обсадените части на сирийския град Алепо има ЗОНИ/МЕСТА, които са под КОНТРОЛА НА ООН.
В допълнение, говорителят на префасонираното наскоро официално крило на „Ал Кайда“ в Сирия, казва, че предложението на де Мисура е в духа на исканията, изказванията и действията на посланика на Сирийската арабска република в ООН, Башар ал-Джаафари.
„Предложенията на Де Мисура са в духа на линията на скорошните коментари на Башар Асад за изпразване на Алепо от революционери. Де Мисура успешно разтовари сунитските райони и изигра важна роля в демографската промяна и все още играе международната роля на Джаафари! Вашето изявление няма никаква стойност за нас, така както тези на Башар Даафари“, допълва говорителят на ДФШ.

 

Какво, всъщност накратно ни каза Хуссам ал-Шафии: ДЖИХАДИСТКИТЕ формирования и организаици, споделящи въгледите и принципите на „Ал Кайда“ (на бин Ладен) са ЕДИН от стълбовете на СИРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ; техните членове са дали клетва да умрат като „мъченици“; за тях демографията е равна на религията; ООН контролира райони в сирийския град Алепо; за тях „пътят на джихада“ е равен на борба за свобода.

Сега остава да изпратим още конвои с помощ и да изръкопляскаме на „борците за свобода“, които се сражават срещу (сирийския) тиранин и диктатор ….(в името на бога им).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас