НОВИНИ

Очевидно, все повече мигранти използват маршути за влизане в България през югоизточните райони – Странджа, след което се придвижват на север успоредно на морския бряг. Вероятно, от там през Северна България, те правят опити да преминат през р. Дунав в Румъния на път за Западна Европа.

Между тях обаче, очевидно има и доста радикализирани и/или джихадистки настроени лица.
17 потенциални терористи са били заловени през нощта на събота срещу неделя (8/9 октомври) край Никопол, докато се опитвали нелегално да преминат границата през Дунав с лодка, разказаха жители на града, станали случайни свидетели на екшъна.
В мобилните телефони на „мигрантите“ са били открити брутални клипове с убийства, рязане на глави и мъчения, споделиха още запознати със случая, съобщава radiovox.bg.
Макар че районът е отцепен от силите на реда и до момента, засега няма официално потвърждение от властите.
В събота сутрин пък, граничари са заловили мигранти в района на созополското село Крушевец след преследване. Това е съобщил информиран източник, който станал свидетел на акцията тази сутрин, цитиран от „Флагман“ и БЛИЦ. Униформените получили информация, че в гората край селото има голяма група бежанци. Тръгнали по следите им, а не след дълго забелязали няколко млади мургави мъже с бради да бягат. Мигрантите тръгнали в посока Крушевец, където са арестувани от граничарите.
Те са се самоопределили като афганистанци, но самоличността им тепърва ще се установява.
„Задържаната група е малка, а информацията беше за по-голяма – за около 40-50 млади мъже. Бяха много мокри и трепереха от студ. Предполага се, че останалите са успели да се скрият някъде в гората. Но едва ли ще имат сили, за да стигнат много далеч, защото са замръзнали от студа. Тези мъже са много опасни. Никой не знае от къде идват и каква им е целта. Те дори не са бежанци, ако бяха такива, щяха да преминат границата със семействата си. Дано да успеят да ги заловят“, казва очевидецът.


По информации на Флагман и Блиц

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас