НОВИНИ

(Обновено...)

Тази сутрин е била извършена атака с кола – бомба, при която бяха убити 18 човека (10 от тях са военнослужещи – жандармеристи), а други 27 бяха ранени (някои от които – тежко). Според турските власти, атаката е дело на терористи от Кюрдската работническа партия (РКК).

Атаката е била извършена ооло 09.45 ч. сутринта, като на около 20 км от районния центрър Шемдинли (вилает Хаккяри) терорист самоубиец се е взривил с кола – бомба при проверка на КПП на жандармерията „Дурак“.

Според съобщенията, експлозивът е бил около 5 тона, като взривът е оставил кратер с диаметър около 10-15 м и дълбочина около 6-7 м.

От експлозията са пострадали силно, както сградата на намиращият се наблизо военен пост, така и спрените за проверка превозни средства.
Веднага след атаката, турските военни са започнали провеждането на мащабна операция по прочистване на района, в която са били включени и бронирани машини и хеликоптери.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас