НОВИНИ

С-300 и С-400 ще пазят руските кораби
Руските ВМС ще се сдобият с постоянна база в сирийския Тартус, където сега има пункт за материално-техническо осигуряване на ВМС, в който работи само граждански персонал.

Миналата седмица военните са прехвърлили в Тартус батарейни комплекси С-300, които ще осигуряват безопасността на руските кораби, съобщава заместник министърът на отбраната Николай Панков.
По думите на генерала, съответните документи за създаване на пълноценна военно-морска база са готови.
„Те преминават процедура на междуведомствено съгласуване“, коментира той, цитиран от РИА „Новости“.
Игор Морозов, който е член на Съвета на Федерацията по международни въпроси, е коментирал за РИА „Новости“, че постоянната база ще позволи увеличаване на числеността на руските кораби в Сирия, както и че тя ще допринесе за увеличаване на военния потенциял на РФ „не само в Сирия, но и в целия Близък Изток и в Средиземноморския регион като цяло“.
„Нашите кораби, които ще бъдат разположени на постоянна основа са защитени от най-новите комплекси ПВО С-300 и „Триумф“ (С-400 – бел. ред.)“, уточнява първият заместник председател на Комитета на Съвета на на Федерацията по отбрана и сигурност, Франц Клинцевич.
Той е подчертал, че реализирането на споразумението за Тартус със Сирия ще позволи не само ефективна борба с тероризма, но и напълно ще осигури безопасността на руските моряци от всякакви заплахи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас