НОВИНИ

1 на 4 пакистанци е с психически проблеми
Приблзително 50 милиона пакистанци страдат от широко разпространени умствени смущения и разстройства, докато в страната има едва 400 подготвени психиатри.

Данните са съобщени пред медиите по време на среща, посветена на проблемите на менталното здраве от доктор Айша Миан, която е асоцииран професор и председател на Департамента по психиатрия към Университета „Ага Хан“.
„Членовете на семейството, приятелите и обществото като цяло имат жизненоважна роля в помощта за хората, възстановяващи се от психически болести. Те се нуждаят от позитивен подход и приемане на тяхното състояние“, коментира още тя, цитирана от пакистанския „The News“.
Болестните състяния са засегнали от 15 до 35 млн. възрастни, което е около 20% от населението на страната, както и около 20 млн. деца (над 10% от населението). 

Според експерта-психолог Миан, не всички психически заболявания са предодвратими, но „някои промени могат съществено да помогнат“. „…Избягването на конфликти в личния, както и в професионалния живот, опитвайте се да участвате в социални дейности и да се събирате със семейството или приятелите си , редовно. Избягвайте използването на алкохол и дрога“, са част от съветите на психиатъра, т.е. все неща, които НЕ МОГАТ да бъдат осигурни н т. нар. „мигранти“ в чуждите – от много гл. т. – европейски страни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас