НОВИНИ

Напрежението между Франция и Русия по отношение на кризата в Сирия се увеличава и според съобщенията, президентът на Франция, Франсоа Оланд обмисля да не приеме руския президент Владимир Путин по време на посещението в Париж на 19 октомври.

В интервю излъчено по телевизията, Оланд е обвинил руските сили във „военни престъпления“ , заради въздушната им кампания в източно Алепо.

„Тези, които извършват тези престъпления трябва да платят, също пред Международния Криминален Съд“, казва той, цитиран от АНСА.

През уикенда и двете резолюции за Сирия ( в частност Арепо) се провалиха в Съвета за сигурност на ООН. Руската проекто резолюция беше подкрепена само от четири гласа (Ангола и Уругвай се въздържаха, а 9 бяха против). Френската проекто резолюци (последвала руската), пък беше блокирана от Русия.
Бившият премиер на Франция, Франсоа Фион смята, че евентуална отмяна на визитата на Путин би била „грешка“ и коментира, че Оланд „е длъжен да приеме руския президент“.
„Този диалог беше необходим в продължение на последните четири години. Сам, Франсоа Оланд след терористичните атаки в Париж заяви, че възнамерява да предложи създаване на широка коалиция с участието на Русия за борба с тероризма, но всичко това някъде се изпари“, коментира той в ефира на радио „Europe 1“, цитиран от РИА „Новости“.

Фион казва още:

„Ние си въобразихме, че подкрепяме умерени ислямисти, които ще построят демокрация в Сирия. Но в крайна сметка, да контролира ситуацията в страната може или лагерът на Башар Ассад или лагерът на ислямскитe фундаменталисти, междинен вариант няма“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас