НОВИНИ

Резултатите от проучване на общественото мнение по отношение на Исляма и тероризма показват, че 17% от фламандците смятат за „добра идея“ забраната на Исляма в Белгия.

Изследването проведено от фламандската обществена VRT съвместно с ежедневника „De Standaard“ показва още, че фламандската (националистка) партия N-VA явно е в унисон с обществените настроения. Тя предложи да се позволи на полицията да задържа заподозрени в тероризъм без заповед, но идеята беше отхвърлена от либералите и христяндемократите. Партията обаче е подкрепена от 64% от респондентите, участвали в проучването – докато 26% от тях са против такъв ход.
Друг от въпросите – Трябва ли Ислямът да бъде забранен в Белгия? – е подкрепен от 17% от анкетираните, като идеята а забраната е най-популярна сред хората над 55-годишна възраст.
В същото време половината от тях са на мнението, че присъствието на мюсюлмански имигранти обогатява обществото им, докато 27% се противопоставят на подобно твърдение.
91% от респондентите са на мнение, че сурови (съдебни) наказания трябва да бъдат налагани на тези, които подкрепят тероризма, а 67% нямат нищо против да бъдат обслужвани в магазин от „забрадена мюсюлманка“ (от информацията не става ясно за кой точно вид „забрадка" става въпрос).


По информация на „Deredactie.be“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас