НОВИНИ

Адвокатите на екстрадирания преди 4 месеца от Белгия във Франция джихадистки терорист Салах Абдеслам съобщиха, че се отказват от защитата му.

Един от тях – Свен Мери, заяви пред журналисти, че „Когато имаш усещането, че си там за да правиш социални посещения в затвора, това моментът, когато трябва да бъде взето решение.“ По думите му, решението е предизвикано от отказа на терориста да дава каквито и да било показания и да говори с адвокатите си по отправените му обвинения. „Ние и двамата решихме да се откажем от неговата защита. Ние не мислим, че той ще говори, а ще се възползва от правото си да мълчи. При това положение, какво бихте искали да направим? Ние още от началото казахме, че ако нашият клиент остане безмълвен, ние ще спрем да го защитаваме“, каза пък другият адвокат на терориста - Франк Бъртън, по време на съвместното им интервю пред BFM TV.
Абдеслм беше заловен през март в квартал Моленбек на Брюксел – след като се укриваше в продължение на четири месеца, след терористичните атаки в Париж през миналия ноември при които ислямистките терористи убиха 130 човека. Той бе екстрадиран във Франция на 27 април.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас