НОВИНИ

Терорист – самоубиец е извършил неуспешна самоубийствена атака срещу патрул от шведския контингент в мироподдържащите сили на ООН в Мали.

При атаката, която е била извършена в понеделник вечерта в град Тимбукту, е бил убит терористът, но от шведските военнослужещи няма пострадали, се казва в съобщение на министерството на отбраната на Швеция. „В понеделник вечерта, шведски патрул назначен в град Тимбукту е бил атакуван от бомбаджия – самоубиец. Войниците са били на рутинна мисия и са били приближени от неидентифициран мъж, който скоро след това е детонирал експлозив, който е носел върху тялото си. Във връзка с атаката, извършителят е умрял“, се казва в съобщението.
Според някои информации от вчера, нападателят всъщност е бил от военните. „Нападател – самоубиец, опитващ да извърши терористичен акт е бил неутрализиран“, е заявил пред АФП неназован източник на агенцията от MINUSMA.
Швеция поддържа контингент от 209 човека в мисията на ООН (MINUSMA), която е от около 12 000 военни.
Обширни области извън основните населени места в северните райони на Мали са все още под контрола на джихадисти – терористи, които са свързани с Ал Кайда и до известна степен се поддържат от местни бунтовници от туарегските племена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас