НОВИНИ

Комисарят по човешките права на ООН, (принц) Заид Раад ал-Хюсеин смята, че кандидатът на републиканците за президент, Донълд Тръмп би бил „опасен от международна гледна точка“, ако бъде избран на поста.

Цитирайки виждания на Тръмп по т.нар. „уязвими общности“ (т.е. хилядите „мигранти“ и вероятно изпускайки контекста за сигурността и тероризма), той ги определя като „дълбоко тревожни и притеснителни“.
„Ако , Донълд Тръмп е избран на базата на това, което той вече каза – и освен ако това не се промени – аз мисля, че без съмнение това би било опасно от международна гледна точка“, заявява той на конференция за медиите в Женева, цитиран от Агенция „Ройтерс“.
Заид, който е йордански принц, също така допълва, че няма планове да смекчи тона на настоящите забележки, осъждайки опасността, която представляват „популисти и демагози“. Миналият месец, той заяви, че риториката, идваща от Тръмп и други „крайно десни“ популистки лидери, чиято популярност в Европа расте, служат само за подпомагане на екстремистки групи като „Ислямска Държава“ (ИД).
На кого служат крайните ислямисти – които явно също стават все по-популярни в страните от Близкия Изток – е тема, която е безинтересна и не се коментира, важно е европейските граждани и политици да бъдат учени на демокрация и права от представителите на тези държави.
Руският посланник в ООН е казал, че Заид – в качеството си на Върховен комисар по човешките права на ООН – не трябва да критикува чуждестранните държавни глави и правителства, и тогава е последвала арията за Тръмп с уточнението, че „не възнамерявам да се намесвам в политическата кампания в която и да е страна“.

Интересно, защо Заид, не се възползва от йорданското си гражданство и не се намеси, напр. с разследване в собствената си страна по отношение на (масата) съобщения (в социални медии), че човешките права в затворите се нарушават и дори, че има "тайни затвори" на режима? О, извинете, всъщност - на управляващата династия на Хашемитите, от която е и самият той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас