НОВИНИ

„Ислямска Държава“ (ИД) се фокусира повече върху младите хора в Белгия в опит да вербува лица за извършване на терористични атаки.

Новината съобщена от „De Standaard“ е потвърдена от представители на съдебните власти – „Младежите, вече не са „ухажвани“ с искането да отидат да се бият в Сирия, а да направят терористични атаки в Белгия“, пише „Deredactie.be“.
Федерални следователи са открили дузина нови случаи за млади хора, вербувани за извършване на атаки на белгийска територия, като „набирането“ става основно в социалните мрежи и в частност в „Телеграм“, чиито криптирани съобщения не могат лесно да бъдат декриптирани.
Цели на вербовчиците на джихадистите са не само непълнолетни (малолетни) момчета, но също така и момичета. Смята се, че тяхната възраст основно е около 16 г. – 17 г.
Експерта по джихадизма на Белгийската обществена радио и телевизионна компания (VRT), Руди Вранкс обяснява, че вербовчиците на джихадистите сега са се насочили към нови уязвими групи – тези на младежите – повече , отколкото съм други групи като тези на лица с криминално минало, безработни и други. Според него тази стратегия най-добре може да бъде контрирана чрез образователни и съветнически програми.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас