НОВИНИ

Президентът на Русия, Владимир Путин заяви, че Москва знае кой стои зад атаката на хуманитарния конвой в Сирия.

За атаката по хуманитарният конвой на ООН близо до Алепо от миналия месец, Вашингтон обвини Русия.

„Ние, нали виждаме какво се служча – това са съвършено охулващи обвинения по Русия във всички смъртни грехове, във всички престъпления. Ударът по тази хуманитарна колона. Но ние знаем, кой нанесе удар по тази хуманитарна колона. Това е една от терористичните организации. И ние, знаем какво говорим, американците знаят за това, но предпочитат друга позиция, да се заемат с охулващи обвинения по адрес на Русия. Това не помага за работата“, казва той в хода на изказването му наикономическия форум в Москва, „Росиия зовет!“.

Според, версията на Пентагона, конвоят атакуван през нощта на 20-ти септември е бил унищожен от въздуха и руски военни самолети са били в района – следователно, руски удар е отговорен.

Москва отрече обвиненията и каза, че американски дрон (безпилотник) е наблюдавал конвоя, така че Вашингтон знае истината за атаката.
По данни на Международният Комитет на Червения Кръст, в следствие на атаката са загинали 20 човека, а 18 (от 31) автомобила са били унижщожени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас