НОВИНИ

Ако исканията им не бъдат изпълнени – заплашват да ги предадат на джихадистите
Двамата италианци и канадец, които бяха отвлечени в Либия вероятно са в ръцете на група ръководена от алжирец, свързан с „Ал Кайда в Ислямски Магреб“ (АКИМ), който обаче си действа самостоятелно.

Информацията за задържаните е разкрита от източник от сферата на сигурността за „Middle East Eye“ (МЕЕ). Според него, групата – чието наименование не се съобщава – иска откуп от 4 млн. евро за тримата заложници, отвлечени на 20 септември близо до Гат, южна Либия.
Двамата италианци – Бруно Какаче (56 г.) и Данило Калонего (68) – и канадец наречен само с Франк работеха като инженери в италианската компания „Contratti Internazionali Costruzioni“ на летището в Гат.
„Групата е съставена от либийци и алжирци и се ръководи от алжирец. Името му е Абделах Белакахал“, съобщава източник от алжирските сили за сигурност за „Middle East Eye“.
Алжирските власти, които поддържат тесни контакти с туарегските и тубу племената в региона са поискали от италианските власти да съдействат за преговорите – т.е. преговарянето с терористи – между правителствата и похитителите.
Източникът,също така е с допълнил, че групата на Белакахал е заплашила „да предаде заложниците на АКИМ или на клетка на „Ислямска Държава““, ако поисканият откуп не бъде платен.
Похитителите, също така искат – в допълнение към парите – освобождаването на двама затворници, един от тях е брат на Белакахал, който е в затвора за трафик на оръжие.
Достоверен източник на МЕЕ от района на Гат е съобщил, че преговорите се водят от либийски племена, които действат като посредник.
Според източникът, племената „са добре напреднали“ в преговорите и заложниците „се очаква да бъдат освободени скоро“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас