НОВИНИ

Министърът на външните работи на Германия, Франк-Валтер Щайнмайер смята, че нито една страна в Европа не е направила повече от Германия за да противодейства на руското нападение на Украйна.

„На мен не ми е много ясно, има ли в Европа държави или правителства, които по-решително да са действали след нападението на Русия над Украйна, за това да се предотврати разгарянето на пожара от тази стъпка на дестабилизация“, заявява Щайнмайер в изказването си в ПАСЕ, цитиран от украинската „Европейска правда“.
Коментарът му е бил в отговор на намек на един от депутатите за недостатъчната помощ от страна на Берлин.
„Ако вие правите нещо, вие със сигурност попадате под критика. Но когато се слчва нещо такова, като в Украйна – по-добре нещо да правите, отколкото просто да четете от листа стандартни изявления“, казва още Щайнмайер.
„Ние сме длъжни нещо да правим и ние се стараем“, коментира още той и допълва, че към момента няма условия за провеждане на избори в Донбас, но въпреки това ръководството на германското МВнР настоява за начало на изпълнението на политическите пунктове от Минските договорености.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас