НОВИНИ

Поредният скандал с „гостите на Меркел“, който вероятно също ще бъде подминат е свързан с обява за продажба в „еBay“.

 

Според обявата – вече блокирана от страницата – новороденото момиченце се казва „Мария“, то е на 40 дни и може да бъде „купено“ за 5 000 евро.
След като се е разбрало за обявата, полицията в Дюйсбург е претърсила апартамента на семейството бежанци в Рейнхаузен по искане на обществия прокурор, съобщава „Билд“.
Според следователите, там наистина е имало 40-дневно бебе (момиченце), което е предадено на детските власти. Родителите на бебето са били отведени в полицията за разпит.
„Мария“ е единственото дете на семейството, което е в Германия от година. А бащата (на 28 години) и майката (на 20 г.) са признали, че снимката от обявата е на тяхното бебе, но нищо повече не са казали. След това, просто са пуснати да си отидат у дома (т.е. в апартамента в Германия, да не си помисли някой, че са депортирани или нещо подобно).
Според разследването, обявата в еBay e била пусната от интернет връзката на семейството, но WLAN-рутерът се ползвал от няколко човека в къщата и дори от съседни къщи (Дали, тези “много ползватели“ правомерно са използвали връзката, явно не е тема, която да представлява интерес и информация няма).
Немските медии съобщават, че се очаква да бъдат разпитани и други свидетели.
„Вниманието на потребителите, също допринесе зафакта, че имахме възможност да научим и реагираме толкова бързо на този случай“, коментира представител на еBay, който изразява благодарност на немската полиция, уведомила ги за характера на обявата.
Изглежда, че всъщност потребителите са алармирали немските власти, които според канцлера Мерккел, която покани в Европа де факто и търговци на хора „превъзходно си върши работата“ (оценката е по повод на случая с вече самоубилият се сириец бежанец-бомбаджия).

Провал на немските служби за сигурност и правосъдието – Джабер ал-Бакр бе намерен мъртъв в килията му
Много от потребителите на популярната страница за продажби не крият шока и възмущенито си от „Продавам новородена на 40 дни“ и (поне за сега) тези, които са направили остри коментари в социалните мрежи не са обвинени в „расизъм“, „фашизъм“ или някаква фобия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас